BGC Szülőakadémia

 • A BGC szakmai csapata szülői igényre hívta életre a BGC SZÜLŐAKADÉMIA rendezvénysorozatot.

  A négy alkalomból álló interaktív workshop lehetőséget nyújt az érdeklődő szülők számára, hogy megismerkedjenek a BGC program sajátosságaival és bepillantást nyerjenek a nyelvelsajátítási folyamat életkornak megfelelő részleteibe a programban dolgozó szakemberek segítségével.

  BGC Szülőakadémia

  A workshop célja, hogy szakmai tudásunk megosztásával a tudatos szülők választ kapjanak azokra a kérdésekre, amelyek nap mint nap megfogalmazódnak a gyermeke idegen nyelvi fejlődését figyelő szülőben.
  További célunk egy olyan platform kialakítása, ahol a szülők a formális óvodai keretek közül kilépve találkozhatnak a BGC-s tanárokkal.

  A workshopra elsősorban partnerintézményeink (Meséskert Tagóvoda, a Pitypang Tagóvoda és a Gyermekkert Tagóvoda) szülői közösségét várjuk szeretettel.

  Az esemény 4 alkalma külön-külön is látogatható, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.


  A BGC Szülőakadémia tematikája:

  Téma: Iskolaválasztás a nyelvelsajátítás tükrében


  Téma:
  Hogyan neveljünk kétnyelvű gyermeket?

  • Mikor? Január 23., 16.30-18.00
  • Kinek szól? Óvodai programban résztvevő gyermekek szüleinek
  • Hol? GYERMEKKERT TAGÓVODA
  • Jelentkezés: https://forms.gle/CuqsEFygWdCG1RJu9


  Téma:
  Játsszunk Együtt! Hogyan segítsük a nyelvelsajátítást otthon?


  Téma:
  Meet the Team


  I. Iskolaválasztás a nyelvtanulás tükrében

  A novemberi workshop célja a szülők tájékoztatása a nyelvtanulási lehetőségekről az általános iskolai rendszer keretein belül.

  Fontosnak tartjuk, hogy az iskolaválasztás útvesztőjében tapasztalt szakembereink segítségével tájékozódjanak arról, hogy vajon gyermekül jövője szempontjából a kéttannyelvű általános iskola vagy a BGC Iskolai Program kínálja a legmegfelelőbb lehetőséget.

  A workshop alatt a szülők bepillantást kapnak a BGC Iskolai Program részletes ismertetése mellett a kéttanyelvű általános iskolai program strukturális és tartalmi elemeibe is.
  Tapasztalt angol anyanyelvű tanáraink rövid előadása alatt ízelítőt kapnak az óvodai program folyamatosságát biztosító délutáni, tevékenységközpontú nyelvelsajátítási folyamatról, annak céljáról és eredményeiről.

  II. Hogyan neveljünk kétnyelvű gyermeket?

  Egy egyre inkább globalizálódó és sokszínűvé váló világban az egynél több nyelv ismerete kívánatos tulajdonság lehet, különösen azért, mert a kétnyelvűség társadalmi, gazdasági és szellemi előnyökkel jár.

  Workshopunk a korai nyelvelsajátítás elemei és szakaszainak rövid bemutatása mellett ismerteti a második nyelvelsajátítás szükséges kompetenciáinak fejlődését a BGC Óvodai program 3 éves folyamatán keresztül.

  III. Játsszunk Együtt!

  A nyelvelsajátítás öröm! Ön is aktív részese lehet ennek a folyamatnak, miközben
  élményekben gazdag perceket tölthet el gyermekével.

  A BGC Angol Óvodai Program csapata nagy izgalommal készítette el az első szülőknek szóló interaktív workshopját, ahol igyekszünk tippeket és ötletek adni az otthoni nyelvi játékok és tevékenységek beillesztésére.

  IV. Meet the Team

  A BGC kétnyelvű Óvodai Program csapata ezen az alkalmon nemcsak a személyes találkozásra, hanem közös együttgondolkodásra hívja a szülőket.
  Csoportos beszélgetéseken a csapat magyar és angol szakemberei járják körül a szülők által javasolt témaköröket, és válaszolnak az Önök kérdéseire a BGC SZÜLŐAKADÉMIA záróeseményén.