Csata Utcai Ált. Isk.

 • A BGC Angol Iskolai Programban az általunk alkalmazott tevékenységközpontú nyelvelsajátítás heti húsz óra anyanyelvi környezetben valósul meg, naponta 13.00 órától 17.00 óráig a magyar délutános pedagógus állandó jelenléte mellett.

  A napköziben töltött idő alatt angol anyanyelvi lektoraink egy 75 perces tevékenységközpontú angol nyelvű szakkör-jellegű foglalkozást tartanak különböző témakörökben, azonkívül bekapcsolódnak az udvari, illetve osztálytermi szabad játékba. A tevékenységközpontú megközelítésből következően jellemzően nem használunk tankönyveket, munkalapokat, teszteket.

  A szakkör jellegű foglalkozások változhatnak az egyes években, de egy-egy tanévben órarendszerű állandóságot mutatnak, melyek a következők lehetnek: kézművesség, drámajáték, zene, sport, interaktív táblás foglalkozás, főzés, szerepjáték, LEGO történetalkotás (3. osztálytól), írás-olvasás (3. osztálytól), LEGO robotika és tudomány (4. osztálytól).

  Minthogy a kisiskolás életkorban még nagy szerepet kap az érzékszerveken keresztüli megismerés, minél több fajta eszközzel, tárggyal kerülnek kapcsolatba a gyerekek, annál több ismeretet szereznek látás és tapintás útján, amit össze tudnak kapcsolni a hallás útján szerzett ismeretekkel, ez képezi az általunk alkalmazott tevékenységközpontú nyelvelsajátítás alapját.

  A vizsgák, ellenőrzések és érdemjegyek hiánya olyan stresszmentes környezetet teremt, ahol lehet kockázatot vállalni és hibázni, illetve a kommunikáció célja elsődlegesen nem a helyes nyelvi forma képzése, hanem az üzenet eljuttatása a céljához.

   

  BGC SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ és ANGOL BEMUTATÓ FOGLALKOZÁS a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályok iránt érdeklődőknek

  A leendő első osztályos tanulók szülei nyílt foglalkozás keretein belül megismerkedhetnek a délutáni angol anyanyelvi program mindennapi tevékenységeivel. A bemutatót követően a programról tájékoztatót tartunk és igyekszünk minden felmerülő kérdést megválaszolni.

  • 2019. november 27. szerda 15.30 – 17.00
  •  2020. január 30. csütörtök 15.30 – 17.00
  •  2020. február 26. szerda 8.00 – 9.30


  “SMART-KLUB” leendő elsősöknek

  A Csata Utcai Általános Iskola által kínált “Varázslatos iskola” program mellett a BGC magyar – angol kétnyelvű osztályba jelentkező gyerekek részére játékos képességfejlesztő foglalkozásokkal is készülünk.

  A februárban induló klubfoglalkozáson való részvételhez előzetes írásbeli jelentkezés szükséges az info kukac bgcprogram.hu e-mail címen 2020. január 25-ig. (Szükséges adatok: gyermek neve, születési ideje, óvodájának a neve, lakcím szerinti körzetes iskolájának a neve, a programban már résztvevő testvér neve.) Jelentkezéseket korlátozott számban, a jelentkezés sorrendjében tudunk elfogadni.

  A “Smart-Klub” foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük a gyerekeket a gördülékeny iskolakezdéshez és hidat építsünk az iskola és az óvoda világa között.
  Helyszín: Csata Utcai Általános Iskola
  Részvételi díj: 6000 Ft / 4 alkalom

  Időpontok:

  • 2020. február 5. szerda 17.00 – 17.45 
  • 2020. február 19. szerda 17.00 – 17.45
  • 2020. március 4. szerda 17.00 – 17.45
  • 2020. március 18. szerda 17.00 – 17.45


  “Smart-Party”

  Játékos “Smart-Party”: 2020. március 27-én (A “Smart-Party”-n való részvételi szándékát kérjük, jelezze 2020.02.20-ig az info kukac bgcprogram.hu e-mail címen.) A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek a „Smart-Klub” foglalkozásokon részt vegyen.

  A “Smart-Party”-t követően az iskolával közösen javaslatot teszünk, hogy pedagógiai szempontból melyik osztályt tartjuk a legmegfelelőbbnek a Csata Utcai intézményünkben az Ön gyermeke részére. (A BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba csak azok a gyermekek kérhetik felvételüket, akik a “Smart-Party”-n március 27-én részt vettek.)
  További információ a 06-70-4184-519-es telefonszámon kérhető.


  Nyílt tanítási óra a Csata Utcai Általános Iskolában

  Erről az iskola honlapján tudnak tájékozódni, a www.csataiskola13.hu címen.

   

BGC Angol Óvodai Program

A BGC Angol Óvodai Programban részt vevő gyerekek életformaként, a mindennapok szerves részeként, az anyanyelv elsajátításához hasonló módon ismerkednek meg az angol nyelvvel.

 • 3+1 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • napi 5 óra angol környezetben
 • játékos és hatékony nyelvelsajátítás
 • központban a jókedv

Kövess minket Facebookon is!

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

+36-70-418-4519