Szemere Bertalan Ált. Isk. és Gimn.

 • A BGC Angol Iskolai Programban az általunk alkalmazott tevékenységközpontú nyelvelsajátítás heti húsz óra anyanyelvi környezetben valósul meg, naponta 13.00 órától 17.00 óráig a magyar délutános pedagógus állandó jelenléte mellett.

  A napköziben töltött idő alatt angol anyanyelvi lektoraink egy 75 perces tevékenységközpontú angol nyelvű szakkör-jellegű foglalkozást tartanak különböző témakörökben, azonkívül bekapcsolódnak az udvari, illetve osztálytermi szabad játékba. A tevékenységközpontú megközelítésből következően jellemzően nem használunk tankönyveket, munkalapokat, teszteket.

  A szakkör jellegű foglalkozások változhatnak az egyes években, de egy-egy tanévben órarendszerű állandóságot mutatnak, melyek a következők lehetnek: kézművesség, drámajáték, zene, sport, interaktív táblás foglalkozás, főzés, szerepjáték, LEGO történetalkotás (3. osztálytól), írás-olvasás (3. osztálytól), LEGO robotika és tudomány (4. osztálytól).

  Minthogy a kisiskolás életkorban még nagy szerepet kap az érzékszerveken keresztüli megismerés, minél több fajta eszközzel, tárggyal kerülnek kapcsolatba a gyerekek, annál több ismeretet szereznek látás és tapintás útján, amit össze tudnak kapcsolni a hallás útján szerzett ismeretekkel, ez képezi az általunk alkalmazott tevékenységközpontú nyelvelsajátítás alapját.

  A vizsgák, ellenőrzések és érdemjegyek hiánya olyan stresszmentes környezetet teremt, ahol lehet kockázatot vállalni és hibázni, illetve a kommunikáció célja elsődlegesen nem a helyes nyelvi forma képzése, hanem az üzenet eljuttatása a céljához.

   

  BGC SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ és ANGOL BEMUTATÓ FOGLALKOZÁS a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályok iránt érdeklődőknek

  A 2020/2021 -es tanévben 4. magyar-angol kétnyelvű osztályunkat tervezzük elindítani szoros együttműködésben az intézménnyel. A leendő első osztályos tanulók szülei nyílt foglalkozás keretein belül megismerkedhetnek a délutáni angol anyanyelvi program mindennapi tevékenységeivel. A bemutatót követően a programról tájékoztatót tartunk és igyekszünk minden felmerülő kérdést megválaszolni.

  • 2019. november 19. kedd 15.30 – 17.00
  • 2020. január 27. hétfő 15.30 – 17.00
  • 2020. február 25. kedd 15.30 – 17.00

  Aki szeretné megnézni hol tartanak a program legidősebb (7.évf.) tanulói, azt szeretettel várjuk 2020. február 26-án reggel 8.00 kor a XIII. kerület, Csata Utcai Általános Iskolában.


  “Szemere-Klub” leendő elsősöknek

  A Szemere Bertalan Általános Iskola által kínált “OVISULI” program mellett a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba jelentkező gyerekek részére játékos magyar nyelvű képességfejlesztő foglalkozásokkal is készül az iskola.

  A februárban induló klubfoglalkozáson való részvételhez előzetes írásbeli jelentkezés szükséges az info kukac bgcprogram.hu e-mail címen 2020. február 2-ig. (Szükséges adatok: gyermek neve, születési ideje, óvodájának a neve, lakcím szerinti körzetes iskolájának a neve, a programban már résztvevő testvér neve.) Jelentkezéseket korlátozott számban, a jelentkezés sorrendjében tudunk elfogadni.

  A “Szemere-Klub” foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük a gyerekeket a gördülékeny iskolakezdéshez és hidat építsünk az iskola és az óvoda világa között.

  Helyszín: Szemere Bertalan Általános Iskola

  Időpontok:

  • 2020. február 10.
  • 2020. március 23.
  • 2020. április 6.


  Nyílt tanítási órák a Szemere Bertalan Általános Iskolában

  Erről az iskola honlapján tudnak tájékozódni, a www.szbg.hu címen.

   

BGC Angol Óvodai Program

A BGC Angol Óvodai Programban részt vevő gyerekek életformaként, a mindennapok szerves részeként, az anyanyelv elsajátításához hasonló módon ismerkednek meg az angol nyelvvel.

 • 3+1 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • napi 5 óra angol környezetben
 • játékos és hatékony nyelvelsajátítás
 • központban a jókedv

Kövess minket Facebookon is!

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

+36-70-418-4519